top of page
20200203_154139_edited.jpg
Kledingvoorschriften: Welkom

Kledingvoorschriften

Peuter- & kleuterdans

Het dragen van slappe dansschoentjes (geen gympen) is verplicht. We adviseren loszittende kleding waarin de kinderen zich makkelijk kunnen bewegen.

Kidsdance

Voor Kidsdance is het dragen van jazz schoentjes en een zwarte jazzbroek of legging verplicht. Een top of shirtje in kleur naar keuze

(Show) Jazzdance

Voor Jazzdance is het dragen van jazz schoentjes en een zwarte jazzbroek of legging verplicht. Een top of shirtje in kleur naar keuze

Modern

Zwarte korte broek of hotpants met zwarte top. We dansen veel op blote voeten. Als alternatief is het verstandig ommodern schoentjes aan te schaffen.

Klassiek ballet

Zwart balletpakje (”Lisette”), roze balletpanty met voet, roze stoffen balletschoentjes. Beenwarmers en vestje alleen tijdens de opwarming. Rokjes zijn niet toegestaan. Jongens dragen een strakke zwarte korte broek, met een wit pak of hemd en witte stoffen schoentjes.

Spitzen

Informatie over de benodigdheden ontvangt u van de docent.

Tapdance

Voor Tapdance is het dragen van tappschoenen en een zwarte jazzbroek of legging verplicht. Een top of shirtje in kleur naar keuze

Zang en Dans

Voor Zang en Dans is het dragen van jazz schoentjes en een zwarte jazzbroek of legging verplicht. Een top of shirtje in kleur naar keuze

Dance Workout

Voor Dance Workout adviseren wij comfortabele sportkleding met gympe.  Buitenschoenen of schoenen met zwarte zolen zijn niet toegestaan

Kledingvoorschriften: Lessen

Algemeen:

  • Tijdens de lessen is het dragen van sieraden vanwege het veiligheidsaspect niet toegestaan (uitgezonderd knopjes in de oren en ringen).

  • Haren dienen in een staart of in een knot (klassiek ballet/ spitzen) te wordengedragen zodat deze niet in het gezicht komen tijdens het dansen.

  • Het is niet toegestaan ander schoeisel te dragen dan beschreven staat in de voorschriften.

  • Leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van de juiste kleding. Bij vragen of onduidelijkheden kun je terecht bij de docent.


Waarom hanteert Dansstudio Roxanne kledingvoorschriften?

  • De juiste schoenen zorgen voor een goede ondersteuning van het lichaam.

  • De docent kan beter correcties geven en de lijnen van het lichaam beter zien wanneer de juiste kleding wordt gedragen.

  • Door middel van dezelfde kleding zorgen we voor eenheid in de les. Hierdoor hebben we niet 15 verschillende kleuren pakjes in de les en op het podium.

bottom of page