top of page
Lesaanbod: Welkom

Lesaanbod

Peuter- & Kleuterdans

Voor de jonge dansers van 2, 3 en 4 jaar bieden wij peuterdans en kleuterdans aan. In deze lessen maken we kennis met dans op een plezierige manier. We spreken nog niet van een “echte” dansles, maar meer van “dansante vorming”. Door naar de muziek te luisteren, uit te proberen, na te doen en eigen fantasie te gebruiken wordt er een begin gemaakt met het aanleren van de basispassen die worden gebruikt in meerdere dansstijlen. De les bestaat meestal uit een opwarming, oefeningen over het midden, dansen in kringvorm en andere onderdelen. Er wordt gebruik gemaakt van stickers, kleuren, boeken, zang en we dansen op verschillende soorten muziek. Peuterdans en kleuterdans is goed voor de sociale en motorische ontwikkeling van uw kind.

DSC_0692.jpg

Kidsdance

Een swingende dansles! In deze les worden bewegingen van zowel streetdance als jazzdance gecombineerd. We werken aan het aanleren van de basistechnieken die worden gebruikt in meerdere dansstijlen, ook maken we kennis met muzikaliteit, coördinatie, houding, kracht en lenigheid. Het allerbelangrijkste; plezier staat voorop!

Untitled.jpg

(Show) Jazzdance

In deze lessen werken we net als in de andere danslessen aan de techniek. De les bestaat uit verschillende onderdelen waaronder een opwarming, buikspieroefeningen, een stretch, oefeningen over de diagonaal en het werken aan een dans. Aan bod komen o.a. uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid, coördinatie, presentatie en een hele hoop plezier! We gebruiken herkenbare muziek zoals bijv. de Top 40

DSC_0103-2 (2).jpg

Modern

Moderne dans is een hele vrije veelzijdige stijl. Dit betekent dat de bewegingen zowel snel als langzaam, staand, op de grond, of zelfs gesprongen kunnen worden uitgevoerd. Ook zullen er geregeld improvisatie opdrachten worden verwerkt in de les. Belangrijk is het werken vanuit het centrum van het lichaam en de demhalingstechnieken waar veel aandacht aan wordt besteed. De muziek kan variëren van dagelijkse (top40), een harde beat, film muziek tot aan klassieke muziek.

_DSC0814-1 (2).jpg

Klassiek ballet

Klassiek Ballet is de basis van alle dansstijlen en bestaat al sinds de 17e eeuw. Bij Dansstudio Roxanne hanteren wij de Vaganova methode. We werken aan de basis-techniek en –posities. De nadruk wordt gelegd op expressie, coördinatie, kracht, lenigheid en een goede houding.

Untitled_edited.jpg

Spitzen

Dansen op spitzen is een hele kunst! Het ziet er prachtig uit maar er komt heel veel bij kijken. Zo moet je jarenlange klassiek ballet ervaring hebben en de juiste techniek beheersen. Het is daarom ook niet mogelijk om elk moment in te stromen. Tijdens de spitzenles beginnen we met voet- en enkeloefeningen aan de ballet barré. Als we dit goed beheersen gaan we een stap verder en zullen we ook in de zaal gaan dansen. Belangrijk is een goede en juiste ballettechniek en –houding, een sterk centrum (buikspieren) en voldoende spierkracht. Spitzenles is een aanvullende les van een half uur die aansluit op de reguliere balletles. Deze les is alleen op advies en selectie van de docent.

Ballet Dancers

Tapdance

Tapdance is een dansvorm apart. Met speciale schoenen, waar ijzers onder zitten (onder de hiel en de tenen) kun je klanken en ritmes maken. Dit lijkt makkelijker dan het is, het vereist veel oefenen en doorzettingsvermogen. Het zijn overigens niet alleen de voeten die het werk doen, het hele lichaam speelt een rol!

Untitled.jpg

Zang & Dans (musical)

Musical, de naam zegt het al, is afgeleid van de dansstijl die in musicals wordt gebruikt. Deze dansstijl bestaat vooral uit Jazzdance, maar net als in musicals worden er soms ook andere stijlen gebruikt.

 

In deze les wordt er ook gezongen! Dans en zingen tegelijk is een vak apart en daarom een hele leuke uitdaging. Er wordt tijdens deze les veel aandacht besteed aan muzikaliteit, dynamiek en presentatie.

Untitled.jpg

Dance Workout

De dance workout les is een combinatie van verschillende dansstijlen en een work out waarin het cardio aspect een belangrijke rol speelt. Er wordt gewerkt aan conditie, kracht, flexibiliteit, coordinatie en techniek. Daarnaast zal er aandacht besteed worden aan de BBB- onderdelen: buik, billen en benen. Verschillende dansstijlen komen aan bod zoals Salsa, Jazz en Modern. Elke les een andere danservaring, lekker soepel bewegen met een hoge fun factor!

26478105075_134c8fa5f6_b.jpg

Yoga

Bij Dansstudio Roxanne geven wij klassieke Hatha Yoga. Deze yoga is duizenden jaren geleden ontstaan in India en vele hedendaagse vormen van yoga zijn daarvan afgeleid. Hatha yoga heeft haar uitwerking op alle aspecten van het individu; lichamelijk, mentaal, emotioneel, psychisch en spiritueel. Daarnaast versterkt en reinigt het je lichaam en geest.Met lichaamshoudingen (ASANA’S) , adem - en ontspanningsoefeningen (PRANAYAMA) ontstaat een nieuw perspectief om bij jezelf te blijven . Yoga geeft je meer energie, maakt je blij en stress vrij waardoor je makkelijker omgaat met de uitdagingen van elke dag.

yoga-2959226_1920.jpg
Lesaanbod: Lessen
bottom of page